De kans is groot dat je weleens gehoord hebt van een inboedelverzekering. Veel mensen sluiten deze verzekering af op het moment dat zij op zichzelf gaan wonen. Omdat deze verzekering niet verplicht is, twijfel je misschien of je hem écht nodig hebt. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk alles wat je moet weten over een inboedelverzekering.
 

Dekking

In een gemiddeld huis staan behoorlijk wat meubels, elektrische apparaten en andere losse spullen. Afzonderlijk zijn deze spullen misschien niet bijzonder veel waard, maar samen vertegenwoordigen ze vaak een behoorlijk bedrag. Breekt er brand uit of is er sprake van een lekkage? Dan kan een groot deel van je inboedel beschadigen. Om deze schade te herstellen, ben je mogelijk flink wat geld kwijt. Als je een inboedelverzekering hebt, hoef je hier niet bang voor te zijn. Je verzekeraar keert immers geld uit om de schade te herstellen.

Denk overigens niet dat iedere inboedelverzekering hetzelfde is. Bij de meeste verzekeraars bepaal je zelf in grote lijnen hoe deze verzekering eruit komt te zien. Om te bepalen wat de beste inboedelverzekering voor jou is, moet je eerst weten wat de mogelijkheden zin. Allereerst kun je voor de inboedelverzekering basis kiezen. Hiermee zijn alle spullen in huis verzekerd voor schade door brand, inbraak, storm, lekkage, rook en schroeien. Wil je ook dat een verzekeraar geld uitkeert bij schade door eigen schuld? Sluit dan een allrisk inboedelverzekering af. Schade door ongelukjes in huis en schade door vallen en stoten is dan ook meeverzekerd.
 

Premie

Sluit je alleen een opstalverzekering af? Dan kun je relatief goedkoop je woning verzekeren. Je betaalt dan immers maar voor één verzekering premie en niet voor twee. Toch is het niet verstandig om je door de prijs te laten leiden, want de maandelijkse kosten vallen in het niet met het geld dat je kwijt bent als je schade aan je inboedel zelf moet vergoeden.

Wij kunnen ons voorstellen dat je eerst wilt weten hoeveel een inboedelverzekering kost voordat je deze daadwerkelijk afsluit. Omdat de prijs afhankelijk is van de keuzes die je maakt, kunnen we geen exacte bedragen noemen. Richt je daarom tot de website van een verzekeraar. Hier vind je vaak een tool om de premie van een inboedelverzekering te berekenen. Je geeft aan hoe jij je wilt verzekeren en je weet binnen de kortste keren hoeveel dit je per maand kost.
 

Afsluiten

Tot slot ben je vast ook nog nieuwsgierig naar de manier waarop je een inboedelverzekering afsluit. Lastig is dit niet, want je kunt de losse spullen in huis via je smartphone, tablet of laptop verzekeren. Ga hiervoor naar de website van een verzekeraar of gebruik de app. Heb je de premie berekend? Dan kun je het aanvraagproces voortzetten. Selecteer de gewenste dekking en vul de datum in waarop je de verzekering in wilt laten gaan, evenals je persoonsgegevens. Controleer nog één keer goed of alles klopt en verstuur je aanvraag.