Het is allang al niet meer vanzelfsprekend dat we dagenlang op een kantoor met collega’s zitten. Tegenwoordig werk je misschien juist niet van 9 tot 5 én op een plek die jou op dat moment uitkomt. Denk bijvoorbeeld aan de trein, je favoriete koffiezaak of gewoon lekker vanuit huis. En in dat geval is het wel raadzaam om je thuiskantoor zo goed mogelijk in te richten. Hoe? Dat lees je in deze blog! 

Koop kwalitatief meubilair 

Vergeet de keukenstoel en kies liever een echte bureaustoel die je op hoogte kunt instellen. Zo mogelijk kies je dan ook voor een in hoogte verstelbaar bureau, zodat je het op jouw hoogte aanpast of omdat je er dan een sta-bureau van maakt. En je hoeft je meubels voor je thuiskantoor echt niet nieuw te kopen. Tweedehands bureaustoelen en bureautafels zijn ook prima voor je thuiskantoor, mits ze kwalitatief in orde zijn. Koop daarom ook niet zomaar je meubels, maar doe eerst goed onderzoek. 

Planten & bloemen 

Het is echt ontzettend belangrijk dat je genoeg planten en bloemen in huis haalt! Planten zorgen nou eenmaal voor minder stress. Tijdens werktijd kunnen we wel een natuurlijke stress-verminderaar gebruiken. Naast kamerplanten raden we het ook altijd aan om een verse bos bloemen in huis te halen. Iedereen wordt toch wel vrolijk en gelukkig van een mooie bos bloemen? Bloemen zorgen ervoor dat de ruimte persoonlijk wordt en dit draagt weer bij aan de creativiteit. 

Bergruimte onder je bureau 

Het maakt eigenlijk niet uit wat voor werk je verricht vanuit huis, bergruimte heb je eigenlijk altijd wel nodig. Een opgeruimd bureau werkt nu eenmaal het fijnst. Bij bergruimte denk je snel aan kasten en lades, maar je mooie spullen hoeven helemaal niet achter slot en grendel te worden opgeborgen. Wat dacht je ervan om je spullen op te bergen in leuke manden? Dit oogt opgeruimd, maar staat ook nog eens ontzettend mooi! 

Investeer in werkverlichting 

Daglicht werkt het prettigst en geeft je energie. Probeer daarom zoveel mogelijk gebruik te maken van daglicht. Maak daarnaast ook gebruik van bureau lampen, spots, vloerlampen en wandlampen. Zorg er wel voor dat deze aansluiten bij de recht van de inrichting. Probeer daarnaast ook nog rekening te houden met de sfeer die je aan je kantoor geeft met je verlichting. Een mooi en sfeervol kantoor stimuleert namelijk de creativiteit van het brein. Je beschikt op deze manier ook altijd over prettig licht wanneer dat nodig is.