Het inrichten en indelen van een nieuw kantoor doe je natuurlijk niet zomaar even. Daar gaat al gauw flink wat tijd overheen, en bovendien zijn er allerlei dingen waar je rekening mee kunt of moet houden als het gaat om het inrichten van je kantoor. Er zijn namelijk diverse onofficiële regeltjes die jou vertellen hoe je het beste je kantoor in kunt richten. Waar moet je allemaal precies op letten en hoe kun je dit, ook met een budget, het beste doen? Lees hier drie tips die je waarschijnlijk goed kunt gebruiken.

 

Op zoek naar kantoormeubilair

 

Het vinden van geschikt kantoormeubilair dat ook nog eens past bij de stijl van het bedrijf kan soms nog best een uitdaging zijn. Er is zo veel keus en prijzen lopen echt enorm uiteen. Waar ga je dan uiteindelijk voor? Als je werkt met een budget, kijk dan eens naar tweedehands kantoormeubilair. Hier vind je online genoeg van en bovendien ziet dit er vaak nog hartstikke goed uit, en zie je helemaal niet dat het tweedehands meubilair is. Ook is het een goed idee om te kijken bij Fair Furniture Group. De bedrijven die aangesloten zijn bij deze groep verkopen meubels en dergelijke dat allemaal op een eerlijke manier gemaakt is. Duurzaam, eerlijk en goed voor het milieu zijn belangrijke punten. Als je dit belangrijk vindt wat betreft inrichting, dan is het dus zeker goed om te kijken naar een bedrijf dat hierbij zit aangesloten. Neem eens een kijkje op fairfurnituregroup.nl.

 

Maak een plattegrond en deel in

 

Kantoren zijn vaak grote, open ruimtes. Zo’n grote open ruimte is vaak natuurlijk lastig in te richten. Hoe deel je het allemaal een beetje op? Waar zet je bureaus en maak je werkplekken, en is er nog ergens ruimte voor een chill hoekje? Door de ruimte op papier te tekenen en vervolgens uit te denken hoe je de ruimte in gaat richten, kun je veel makkelijker een goed idee krijgen van wat je het beste kunt doen. Zo voorkom je bovendien dat al het meubilair al in kantoor staat en je vervolgens nog met alles moet gaan schuiven. Denk het dus van tevoren goed uit! Maak gebruik van kasten en planten om de ruimte een beetje op te delen en in te vullen.

 

Kijk naar wat bij jou als bedrijf past

 

Elk bedrijf heeft zijn eigen stijl, zijn eigen branding. Kijk dan ook naar jouw bedrijf en hoe je dit het beste terug laat komen in de inrichting van het kantoor. Je kunt denken aan kleuren die bijvoorbeeld in je huisstijl terugkomen, huisstijl elementen als icoontjes of het logo van het bedrijf, noem het maar op. Ook kun je natuurlijk denken aan de identiteit van het bedrijf. Wellicht zijn kamerplanten heel passend, of houd je het liever allemaal heel strak en netjes, of juist het tegenovergestelde en passen felle kleuren en uitbundige meubels juist beter. Het is helemaal aan jou! Kijk wat je mooi vindt en wat past bij het bedrijf en ga lekker je gang.